وبلاگ مکان نیوز

اخبار و مطالب نقشه برداری، ژئوماتیک و داده های مکانی ایران و جهان

وبلاگ مکان نیوز

اخبار و مطالب نقشه برداری، ژئوماتیک و داده های مکانی ایران و جهان

وبلاگ مکان نیوز

مطالب و مباحث تخصصی نقشه برداری، ژئوماتیک، داده های مکانی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • کشف قمری جدید برای زمین!

    يكشنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۸، ۰۹:۱۹ ق.ظ

    مکان نیوز - اخترشناسان پروژه نقشه برداری Sky Catalina در ناسا موفق به ردیابی سیارک کوچکی شدند که به دام گرانش مدار زمین افتاده و در حال گردش به دور زمین است.

    خترشناسان اخیرا متوجه سیارکی کوچک شده اند که به دور زمین در حال گردش است. بر این اساس به نظر می‌رسد که سیاره زمین صاحب قمری کوچک شده که حدود سه سال است که در گردش به دور آن است.
    دو ستاره شناس به نام‌های شناسان «کاسپر ویرزچوس» و «تئودور پروین» در تاریخ ۱۵ فوریه، شروع به ردیابی سیارکی می‌کنند که در مدار زمین گرفتار شده است. در طی این مشاهدات این دو اخترشناس متوجه می‌شوند که این سیارک به مدت تقریبی ۲ تا ۳ سال در مدار سیاره زمین در حال گردش است. این جسم، که گمان می‌رود تقریبا به اندازه یک خودرو باشد به احتمال زیاد سیارکی است که توسط گرانش زمین اسیر شده باشد.

    به گزارش یورونیوز، کاسپر ویرزچوس از اعضای پروژه نقشه برداری Sky Catalina، که توسط بودجه ناسا حمایت می‌شود، با اعلام این خبر در توییتر خود نوشت: «خبر بزرگ! زمین یک شیء جدید را به دام انداخت. احتمالا یک قمر کوچک به نام CD۳، ۲۰۲۰ که احتمالا یک سیارک کربنی باشد و به همین دلیل بسیار سیاه است.» این اخترشناس گفت: «این وقایع واقعاً نادر است. این شاید دومین یا سومین سیارک از یک میلیون سیارک شناخته شده باشد که وارد مدار زمین شده است».

    کاسپر ویرزچوس افزود، این احتمال وجود دارد که این «مینی ماه» یک جسم ساخته دست بشر باشد، اما همه نشانه‌ها به این واقعیت اشاره دارد که این یک شیء طبیعی است. «پاتریک یانگ»، استادیار اخترفیزیک در دانشگاه ایالتی آریزونا گفت: «زمین احتمالاً همیشه چنین اشیای کوچکی را در مدار خود به دام انداخته و رها می‌کند. این واقعیت که ما می‌توانیم چنین چیز‌های کوچکی را ببینیم، بسیار چشمگیر است.»
    (تصویر) کشف قمری جدید برای زمین!
    کاسپر ویرزچوس بر این باور است که این سیارک کوچک احتمالا مدت زمان زیادی به دور زمین نخواهد چرخید. وی در این خصوص گفت: «به نظر می‌رسد این ماه کوچک که اندازه آن بین ۱۹۰ تا ۳۵۰ سانتی متر است، در آینده از مسیر خود خارج شده و مجددا به فضا پرتاب شود.

    یک مینی ماه سیارکی است که توسط گرانش زمین اسیر می‌شود. به دلیل کشش سه گانه گرانشی زمین، ماه و خورشید، چنین سیارک‌هایی به مدار عجیب و غریبی وارد می‌شوند. پس از مدت کوتاهی چرخش در این مدار پیچیده، یک کشش گرانشی می‌تواند چنین سیارک‌هایی را بیرون بکشد و دوباره به مدار خورشید بازگرداند.

    پیش از این نیز یک مینی ماه در سال ۲۰۰۶ با نام RH۱۲۰ کشف شد. پس از این سیارک که در نزدیکی ماه مشاهده شد، CD۳، ۲۰۲۰ دومین سیارک شناخته شده‌ای است که به گردش در مدار زمین خواهد پرداخت. سیارک RH۱۲۰ که توسط پروژه نقشه برداری Sky Catalina نیز پیدا شد بود، از سپتامبر ۲۰۰۶ تا ژوئن ۲۰۰۷ در مدار زمین قرار داشت.

    «گرگوری فدورتس»، محقق دانشگاه کویین در بلفاست، به مجله New Scientist گفت: CD۳، ۲۰۲۰ به احتمال زیاد مدار زمین را در ماه آوریل ترک خواهد کرد. وی در این خصوص گفت: «همانطور که ما الان در حال صحبت کردن هستیم، این سیارک از سیستم کره زمین فاصله می‌گیرد.»
    موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۱۲/۲۵

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی