پایش ماهوارهای گیاهان قابل اشتعال در استرالیا !
گروهی از محققین دانشگاه ملی استرالیا (ANU)، با پایش ماهوارهای میزان رطوبت گیاهان قابل اشتعال مانند برگها، پوست درختان افتاده بر زمین و علفزارها، ضمن ایجاد نقشههای تعاملی بهصورت آنلاین، به واحدهای آتشنشانی مستقر در منطقه بهمنظور مهار آتش و آمادهسازی منابع برای مقابله با آن، یاری میرسانند. الگوریتمهای...
گروهی از محققین دانشگاه ملی استرالیا (ANU)، با پایش ماهوارهای میزان رطوبت گیاهان قابل اشتعال مانند برگها، پوست درختان افتاده بر زمین و علفزارها، ضمن ایجاد نقشههای تعاملی بهصورت آنلاین، به واحدهای آتشنشانی مستقر در منطقه بهمنظور مهار آتش و آمادهسازی منابع برای مقابله با آن، یاری میرسانند. الگوریتمهای مورداستفاده در دادههای ماهوارهای، امکان مقایسه میزان رطوبت گیاهان را نسبت به سالهای گذشته، فراهم کرده که میتواند ضمن مشخص کردن پتانسیل وقوع آتشسوزی، توصیههای ضروری را در مکانهای در معرض آتشسوزی ارائه کند. ابزار پایش مذکور، اولین سامانه تحت وب در نوع خود در استرالیا و بهعنوان بخشی از پروژه تحقیقاتی تهیه نقشههای پهنهبندی خطر آتشسوزیهای سریع الانتشار با همکاری مرکز خدمات آتشنشانی در نیوزیلند و استرالیا، سی آرسی (CRC)، میباشد. در حال حاضر روند بهروزرسانی دادههای نقشه پیچیده است زیرا نیاز به جمعآوری دادهها، اجرای الگوریتمها و سپس دانلود آن از پایگاه داده دانشگاه ملی استرالیا دارد.بهروزرسانی نقشهها بهصورت خودکار انجام میشود.
سازمانهای ارائه خدمات اضطراری و مدیریت زمین میتوانند با استفاده از فیلترهای مختلف سامانه، خطر آتشسوزی در بخشهای خاص کشور را با توجه به خشکی خاک و قابلیت اشتعال پوشش گیاهی،ارزیابی کنند.گروه تحقیقاتی قبل از مکانیابی محل استفاده از این سامانه توسط مدیران آتشنشانی،آن را آزمایش میکنند. برای دریافت بازخوردها، نتایج حاصل با ذینفعان به اشتراک گذاشتهشده و جهت آگاهی مدیران از مزایای استفاده از این ابزارها، هماندیشیها و کارگاههای آموزشی برگزار میشود. اگرچه در حال حاضر مخاطبان اصلی این سامانه،مدیران آتشنشانیها میباشند اما دکتر یبرا (Yebra) مدیر این پروژه امیدوار است که این نقشهها بتواند در آینده توسط کشاورزان نیز بهصورت گسترده مورداستفاده قرار گیرد.