وبلاگ مکان نیوز

اخبار و مطالب نقشه برداری، ژئوماتیک و داده های مکانی ایران و جهان

وبلاگ مکان نیوز

اخبار و مطالب نقشه برداری، ژئوماتیک و داده های مکانی ایران و جهان

وبلاگ مکان نیوز

مطالب و مباحث تخصصی نقشه برداری، ژئوماتیک، داده های مکانی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • مکان نیوز - شرکت گاز استان قم از شرکت های پیشرو در به‌روزرسانی اطلاعات مکانی نقشه‌ها با استفاده از نرم‌افزار GIS در سطح کشور بوده است.

    به گزارش روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، علیرضا نصیری مدیرعامل شرکت گاز استان قم با بیان این مطلب، اظهار داشت: شرکت  استان قم از سال 1387 نسبت به GIS کردن نقشه‌های تأسیسات گاز در استان اقدام کرده و تا سال 1392، 80 درصد از نقشه‌های استان در نرم‌افزار GIS به‌روزرسانی شدند.

    وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این شرکت، افزود: در این مدت، نقشه‌های ازبیلت بخش‌هایی از  شبکه تغذیه و توزیع استان که مساحتی بالغ بر 400 کیلومتر داشته و پیش از این در سامانه وجود نداشت، تهیه شد و اکنون در حال تهیه نسخه الکترونیکی و رفع کسری 400 کیلومتری در این بخش هستیم.

    نصیری در معنای نقشه‌های ازبیلت افزود: این نقشه ها، نقشه‌هایی هستند که وضعیت شبکه گاز را از لحاظ خطوط تغذیه و توزیع در نقشه‌ها بر روی نقشه پایه شهرها، روستاها و نواحی به مقیاس یک بر روی 200 و یک بر روی هزار نمایش می‌دهند.

    این مقام مسئول میزان کل شبکه و تأسیسات گازرسانی استان را سه هزار و 800 کیلومتر اعلام کرد و گفت: تاکنون سه هزار و 500 کیلومتر در نرم‌افزار GIS آماده و به صورت یکپارچه ارائه شده است.

    نصیری در ادامه سخنان خود افزود: دو نوع اطلاعات در GIS کردن نقشه‌ها مورد توجه قرار دارد که شامل اطلاعات مکانی و اطلاعات توصیفی است.

    وی ادامه داد: موقعیت تأسیسات مختلف مانند شیرهای گاز، خطوط تغذیه و توزیع ایستگاه‌هایCGS  و TBS و نیز علمک ها در موقعیت مکانی خاص در اطلاعات مکانی مورد توجه قرار می‌گیرد.

    مدیر عامل شرکت گاز استان قم اطلاعات توصیفی را شامل اطلاعات جامع یک طرح و تأسیسات گازی عنوان کرد و افزود: تهیه این اطلاعات از دیگر اقدامات واحد GIS به شمار می‌رود.

    این مقام مسئول تهیه نقشه‌های GIS را برای دسترسی سریع کاربران، امدادگران، بخش تعمیرات، ناظرین و کارشناسان ضروری عنوان کرد و افزود: این افراد می‌توانند به جای ارجاع به نقشه‌های کاغذی در اسرع وقت و به صورت بسیار دقیق‌تر به فایل‌های الکترونیکی دسترسی داشته و به شبکه موجود لینک شوند و این امر موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها می‌شود.

    نصیری در ادامه به دیگر اقدامات این واحد اشاره کرد و گفت: کلیه شبکه موجود دارای مختصات UTM شده و این امر باعث شد تا در یافتن شبکه و یا تأسیسات موجود و حتی مفقودی‌ها از لحاظ هزینه و زمان صرفه‌جویی چشمگیری شود.

    وی تصریح کرد:  مختصات UTM مختصاتی جهانی است که با کمک دستگاه GPS (موقعیت یاب) مولتی فرکانس و با دقت فراوان به تأسیسات مورد نظر دست‌یابی پیدا می‌کند.

    مدیرعامل شرکت گاز استان قم در ادامه افزود: سرعت کامپیوترها، بخش سخت‌افزاری و شبکه نسبت به دیتاها محدودیت دارد که با استقرار WEB GIS این معضل برطرف شده که با یک مرورگر ساده برای کاربر قابل دسترسی است.

    نصیری بیان داشت: تا آخر سال 99 طرح اطلاعات مکانی نقشه‌ها به‌طور کامل استقرار می‌یابد و کلیه اطلاعات توصیفی تأسیسات گازی وارد این سیستم می‌شود و همچنین شبکه‌های موجود گاز به‌طور کامل به‌روزرسانی می‌شود.

    وی در ادامه به برنامه‌های آتی این واحد اشاره کرد و گفت: کنترل تردد خودرو به صورت خودکار با نصب دستگاه GPS بر روی خودروهای امدادگران در دست اقدام است تا موقعیت حادثه و ماشین امداد بر روی نقشه قابل پیگیری باشد.

    نصیری راه‌اندازی سیستم SDI شهری (استقرار پایگاه داده مکانی بین سازمان‌ها) را نیز از طرح‌های آتی این واحد اعلام کرد و گفت: این طرح به منظور تبادل اطلاعات بین سازمان‌ها در کمترین زمان ممکن صورت می‌گیرد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی