وبلاگ مکان نیوز

اخبار و مطالب نقشه برداری، ژئوماتیک و داده های مکانی ایران و جهان

وبلاگ مکان نیوز

اخبار و مطالب نقشه برداری، ژئوماتیک و داده های مکانی ایران و جهان

وبلاگ مکان نیوز

مطالب و مباحث تخصصی نقشه برداری، ژئوماتیک، داده های مکانی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • طاعون نشخوار کنندگان

    مسئول بررسی بیماری‌های دامی و GIS اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌شمالی گفت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، بیماری که دام‌های این استان امسال بیشتر به آن مبتلا شدند.

    دکتر «احمد برات‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به این‌که دام‌های این استان امسال بیشتر به بیماری‌های اختصاصی دام مبتلا شده‌اند تا بیماری‌های مشترک میان دام و انسان افزود: طاعون نشخوارکنندگان کوچک یکی از بیماری‌های اختصاصی دام است که بیشترین ابتلای دامی را به خود اختصاص داده است.

    وی تب مالت را از بیماری‌های مشترک میان انسان و دام برشمرد و افزود: از میان بیماری‌های مشترک نیز تب مالت بیماری است که بیشتر دام‌های این استان را به خود درگیر می‌کند.

    برات‌پور ادامه داد: بر اساس اطلاعات سامانه پایش و مراقبت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی خراسان‌شمالی( GIS- VET) در شش ماهه نخست امسال 146  مورد گزارش مربوط به 20 عارضه و بیماری  ثبت شده که در مقایسه با  مدت مشابه سال گذشته  که تعداد 108 مورد  بوده افزایش داشته است. 

    وی اظهار کرد: بیشترین گزارش‌ها مربوط به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک با 54 مورد گزارش و پس از آن بیماری‌های  تیلریوز و اکتیما در مجموع با 43 مورد گزارش  بوده است که شهرستان‌های اسفراین  و فاروج به ترتیب با پنج و 9 مورد کمترین گزارش و شهرستان‌های  راز و جرگلان، شیروان و مانه و سملقان به‌ترتیب با 41 و 29 مورد گزارش بیماری سهم بیشتری از گزارش‌دهی را داشته‌اند که خود بیانگر حساسیت، پرخطر بودن، شرایط و موقعیت و گستره جغرافیایی شهرستان‌های مذکور و در مرتبه دوم بیانگر حساسیت و توان تشخیص کارشناسان دامپزشکی و گزارش موارد بروز بیماری است.

    این مسئول افزود: سامانه اطلاعات مکانی یا  GIS یک سیستم رایانه برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع‌آوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل و نمایش اطلاعات جغرافیایی مکانی در سه زمینه فعالیت مایه‌کوبی، گزارش بیماری و مراقبت واحدهای اپیدمیولوژیک را دارد و با ثبت این اطلاعات می‌توان کانون‌های بیماری یا مناطق پرخطر را شناسایی کرد و اقدامات پیشگیرانه لازم در خصوص بیماری‌ها از جمله واکسیناسیون را با برنامه دقیق تری اجرا کرد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی